• Κονιάματα δόμησης
  • Επισκευαστικά- Στόκοι σπατουλαρίσματος
  • Αδιαβοροχποιητικά- Βελτιωτικές ρητίνες
  • Κόλλες πλακιδίων- Αρμόστοκοι
  • Κονιάματα επιχρισμάτων

 

ΚΕΛΑΪΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΕΡΑ 6, ΙΛΙΟΝ

210-2628524

Κονιάματα Δόμησης

Λάσπη Χτισίματος LX 40

Έτοιμο βιομηχανικό κονίαμα με βάση το φαιό τσιμέντο Portland υψηλής αντοχής (Ι-52,5), αδρανή από λευκό μάρμαρο Διονύσου, υδράσβεστο και ειδικά πρόσθετα για τη βελτίωση της συγκολλητικότητας. Για την παρασκευή του απαιτείται μόνο νερό αυξάνοντας σημαντικά την ταχύτητα κατασκευής.

Χρήσεις: Για χτίσιμο παντός είδους δομικού στοιχείου, σε εσωτερικά και εξωτερικά χωρίσματα (τοιχοποιίες). Χρησιμοποιείται για κάθε είδος δομικών υλικών όπως: τούβλα, τσιμεντόλιθους, πορομπετόν (YTONG – ALFABLOCK), πέτρα, κ.λπ.

 

Συνδετική Κονία Πορομπετόν KL 101

Έτοιμο βιομηχανικό κονίαμα με βάση το λευκό τσιμέντο Portland υψηλής αντοχής (Ι-52,5), αδρανή από λευκό μάρμαρο Διονύσου και ειδικά πρόσθετα για τη βελτίωση της συγκολλητικότητας.

Χρήσεις: Για χτίσιμο δομικών στοιχείων πορομπετόν (YTONG – ALFABLOCK) σε εσωτερικές και εξωτερικές τοιχοποιίες κτιρίων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα δομικά υλικά, όπως κεραμικά πλακίδια, διακοσμητικά τούβλα κ.λπ.

 

Επισκευαστικά-Στόκοι Σπατουλαρίσματος

Επισκευαστικό κονίαμα για μπετόν BS 18

Λεπτόκοκκο γκρι τσιμεντούχο κονίαμα για την αισθητική επισκευή (στοκάρισμα) στοιχείων εμφανούς σκυροδέματος και την κάλυψη – προστασία από τη διάβρωση του οπλισμού. Περιέχει ρητίνες που βελτιώνουν τη συγκόλληση με το υπόστρωμα και αυξάνουν την ελαστικότητα και την υδατοστεγανότητα. Δεν περιέχει ασβέστη, ενώ περιέχει αντιδιαβρωτικά πρόσθετα για την προστασία του οπλισμού.

Χρήσεις: Χρησιμοποιείται για το κλείσιμο και την αισθητική επισκευή των φυσαλίδων και των λοιπών ατελειών που παρατηρούνται μετά το ξεκαλούπωμα των διαφόρων στοιχείων σκυροδέματος. Δεν αποτελεί λύση σε περίπτωση που τίθεται θέμα στατικής συμπεριφοράς. Σε περίπτωση που υπάρχει ήδη μερική διάβρωση του οπλισμού θα πρέπει να γίνεται έλεγχος και επισκευή με εξειδικευμένα προϊόντα.

 

Στόκος σπατουλαρίσματος ST 10

Έτοιμη βιομηχανική λευκή υπερλεπτόκκοκη κονία με βάση το λευκό τσιμέντο Portland υψηλής αντοχής (Ι-52,5), Επιλεγμένα αδρανή από λευκό μάρμαρο Διονύσου και ειδικά ακρυλικά πρόσθετα, για τη βελτίωση της πρόσφυσης.

Χρήσεις: Χρησιμοποιείται για την τέλεια εξομάλυνση (σπατουλάρισμα) επιφανειών από σοβά, μπετόν, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που πρόκειται να βαφούν. Ο στόκος ST 10 απλώνεται εύκολα στην επιφάνεια χωρίς την ανάγκη ασταρώματος και προετοιμασία με λαδόστοκους από τον μάστορα. Τρίβεται εύκολα, δεν σκάει, δεν σβολιάζει και δίνει επιφάνειες τελείως λείες. Αναπνέει και είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

Αδιαβροχοποιητικά-Βελτιωτικές Ρητίνες

Σιλικονουχο αδιαβροχοποιητικό σοβάδων MS 33

Διαφανές σιλικονούχο στεγανωτικό απορροφητικών επιφανειών, με μεγάλη δυνατότητα διείσδυσης. Προστατεύει τα δάπεδα, τα φυσικά χρώματα των σοβάδων και των φυσικών πετρωμάτων χωρίς να ξεφλουδίζει και να γυαλίζει.

Χρήσεις: Χρησιμοποιείται για την πλήρη στεγάνωση των κοινών σοβάδων και των έγχρωμων τσιμεντούχων σοβάδων, αλλά και σε κάθε άλλη απορροφητική επιφάνεια όπως σκυρόδεμα, κεραμίδια, τσιμεντοκονίες και μωσαϊκά ταρατσών, απορροφητικά πετρώματα κ.λπ. Σταθεροποιεί την απόχρωση των έγχρωμων τσιμεντούχων επιχρισμάτων, η οποία δεν σκουραίνει πλέον μετά τη διαβροχή.

 

Διαφανές ακρυλικό αστάρι νερού MST 11

Ακρυλικό διαφανές αστάρι νερού για την προετοιμασία των επιφανειών πριν το βάψιμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες, οι οποίες είναι απορροφητικές και δημιουργεί καλύτερη πρόσφυση του χρώματος με το υπόστρωμα αποτρέποντας το ξεφλούδισμα. Διαφέρει σημαντικά έναντι των κοινών ασταριών, διότι τα σωματίδια της ρητίνης είναι δέκα φορές μικρότερα, με αποτέλεσμα να διεισδύει βαθιά μέσα στην επιφάνεια του υποστρώματος και να δημιουργεί καλύτερη αγκύρωση.

Χρήσεις: Εφαρμόζεται σε νέες επιφάνειες, όπως: σοβάς, σπατουλαριστοί τοίχοι μπετόν. Ισχυροποιεί και σταθεροποιεί πορώδεις επιφάνειες, που θα βαφούν με πλαστικό ή ακρυλικό χρώμα. Λόγω της μείωσης της απορροφητικότητας του υποστρώματος βελτιώνεται ο απαιτούμενος χρόνος βαφής και αυξάνεται η καλυπτικότητα του χρώματος. Χρησιμοποιείται επίσης σαν αστάρι στις επιφάνειες που πρόκειται να επιχριστούν με τον έγχρωμο αδιάβροχο σοβά Marmoline CL3 και CL3-30, έτσι ώστε να μειώνεται η απορροφητικότητα του υποστρώματος και ο έγχρωμος σοβάς να στεγνώνει ομοιόμορφα.

 

Ελαστομερές μονωτικό χρώμα ML 50

Ακρυλικό 100% ελαστομερές στεγανωτικό χρώμα, με βάση ελαστομερείς ρητίνες, που προσφέρει εγγύηση υψηλής προστασίας των εξωτερικών επιφανειών σε βάθος χρόνου. Συνδυάζει τις ιδιότητες του μονωτικού και του χρώματος σε ένα προϊόν, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να επαναβαφεί με συμβατικό ακρυλικό χρώμα.

Χρήσεις: Εφαρμόζεται, προστατεύοντας και ομορφαίνοντας, κάθε είδους επιφάνεια όπως: σοβά, μπετόν, τσιμεντοσανίδα, συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης.

 

Ακρυλική οικοδομική ρητίνη Marmoline MP20

Ακρυλικό γαλάκτωμα για τη βελτίωση των ιδιοτήτων όλων των κονιαμάτων. Λόγω της μελετημένης σύνθεσής του αυξάνει την πρόσφυση, την ελαστικότητα και τη στεγανοποίηση τόσο των έτοιμων, όσο και των παραδοσιακών κονιαμάτων. Είναι χρήσιμο σε κάθε εργασία χτισίματος, σοβατίσματος και γεμισμάτων δαπέδων(τσιμεντοκονίες) καθώς και κατά την τοποθέτηση μαρμάρων και κεραμικών πλακιδίων.

Χρήσεις: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους σοβάδες, στις κόλλες πλακιδίων και στους αρμόστοκους.

 

 

Κόλλες Πλακιδίων-Αρμόστοκοι

Λευκή κόλλα πλακιδίων universal white

  Λευκή κόλλα με βάση το λευκό τσιμέντο Portland υψηλής αντοχής (Ι - 52,5), αδρανή από λευκό μάρμαρο ιονύσου και ειδικά πρόσθετα για τη βελτίωση της πρόσφυσης, με μειωμένη ολίσθηση στον τοίχο.

Χρήσεις: Η λύση για τους επαγγελματίες. Ισχυρές συγκολλήσεις κεραμικών και μονόπυρων πλακιδίων και διακοσμητικών τούβλων σε συνήθη τσιμεντοειδούς βάσης  υποστρώματα δαπέδου ή τοίχου, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Σε περίπτωση που η εφαρμογή γίνει σε πλακίδια περιορισμένης απορροφητικότητας συνιστάται η πρόσμιξη στο μίγμα κατά την ανάδευση του ακρυλικού γαλακτώματος MARMOLINE MP 20.

 

Ακρυλική κόλλα κεραμικών πλακιδίων SUPER100

Η SUPER 100 είναι ρητινούχα ακρυλική κόλλα με βάση το λευκό τσιμέντο Portland υψηλής αντοχής (Ι- 52,5), αδρανή από λευκό μάρμαρο Διονύσου και ειδικά πρόσθετα για τη βελτίωση της πρόσφυσης των πλακιδίων σε δύσκολες επιφάνειες.

Χρήσεις: Για ισχυρές συγκόλλησεις κεραμικών πλακιδίων, σε δάπεδο και σε τοίχο. Προσφέρει αξιόπιστη λύση στους επαγγελματίες σε δύσκολες επιφάνειες με πλακίδια χαμηλής απορροφητικότητας, πλακίδια τύπου klinker, τεχνητούς γρανίτες ή οποιοδήποτε άλλο φυσικό υλικό, σε επιφάνειες από μπετόν, σοβάδες, πορομπετόν, σκυρόδεμα κ.λπ.

 

Ελαστική κόλλα κεραμικών πλακιδίων FLEX2000

Η FLEX 2000 είναι λευκή ενισχυμένη κόλλα με βάση το λευκό τσιμέντο Portland υψηλής αντοχής (Ι- 52,5), αδρανή από λευκό μάρμαρο Διονύσου και ειδικά πρόσθετα για τη βελτίωση της πρόσφυσης των πλακιδίων σε δύσκολες μη απορροφητικές επιφάνειες όπου απαιτείται ελαστική και ισχυρή συγκόλληση. Ιδιαίτερα ανθεκτική σε υγρό περιβάλλον, αντέχει στον παγετό.

Χρήσεις: Για ιδιαίτερα ισχυρές συγκολλήσεις πλακιδίων παντός τύπου, σε οποιοδήποτε υπόστρωμα σε δάπεδο και σε τοίχο, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, προσφέρει αξιόπιστες λύσεις στους επαγγελματίες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εξαιρετικά αποτελέσματα σε πλακίδια μαρμάρου και γρανίτη, προϊόντα από γυαλί, ψηφίδες ή οποιοδήποτε άλλο φυσικό υλικό. Με τη χρήση της Marmoline FLEX 2000 μπορούμε να κάνουμε συγκολλήσεις σε ιδιαίτερα υποστρώματα όπως: θερμαινόμενα δάπεδα (σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης), Jacuzzi, χαμάμ, παλαιές πλακοστρώσεις, πλάκες Καρύστου, πισίνες, μωσαϊκά, παλαιά μάρμαρα κ.λπ. σε επιφάνειες από μπετόν, σοβάδες, πορομπετόν, σκυρόδεμα, γυψοσανίδες, κ.λπ

 

Αρμόστοκος κεραμικών πλακιδίων & πέτρας 6-20mm

Έτοιμο βιομηχανικό κονίαμα αρμολόγησης (στοκαρίσματος) κεραμικών πλακιδίων παντός τύπου, απορροφητικών και μη, με βάση το τσιμέντο Portland υψηλής αντοχής (Ι-52,5), αδρανή από λευκό μάρμαρο Διονύσου και πρόσθετα για τη βελτίωση της πρόσφυσης.

Χρήσεις: Χρησιμοποιείται για την αρμολόγηση των κεραμικών πλακιδίων με αρμό μεγάλου πλάτους και βάθους (6-20 mm), σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε δάπεδο και σε τοίχο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρμολόγηση πλακιδίων τύπου cotto και για κάθε είδους διακοσμητικά τούβλα, φυσικά και τεχνητά υλικά, πλάκες Καρύστου, συνθετικές πέτρες, πλακίδια τύπου klinker κ.λπ.

 

Κονιάματα Επιχρισμάτων

Σοβάς μίας στρώσης SV 100

Οικονομία: ένα χέρι, τελική, λευκή επιφάνεια. Ελαφρύς και υδατοαπωθητικός

Έτοιμο βιομηχανικό κονίαμα με βάση το λευκό τσιμέντο Portland υψηλής αντοχής (Ι - 52,5) λεπτόκοκκα αδρανή από λευκό μάρμαρο Διονύσου, υδράσβεστο, και ειδικά πρόσθετα για τη βελτίωση της πρόσφυσης. Απαιτείται ανάμιξη μόνο με νερό. Έτσι μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος παρασκευής του υλικού και αυξάνεται η ταχύτητα εφαρμογής του υλικού.
Χρήσεις: Χρησιμοποιείται ως σοβάς μίας στρώσης σε εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες μετά τον πεταχτό σοβά υψηλής αντοχής (SV 1). Αντικαθιστά το λάσπωμα και το μάρμαρο συνδυάζοντας και τα δύο σε μία στρώση. Εφαρμόζεται όπως ο βασικός σοβάς και τρίβεται όπως το μάρμαρο. Λόγω της φύσης και της λεπτής κοκκομετρίας του περιεχομένου μαρμάρου Διονύσου (< 1 mm) δίνει λευκή και λεία τελική επιφάνεια έτοιμη για τρίψιμο και βαφή. Σε ειδικές περιπτώσεις το προϊόν μπορεί να ενισχυθεί με την προσθήκη του ενισχυτικού ακρυλικού γαλακτώματος MARMOLINE MP 20. 
 
 Σοβάς μιας στρώσης SV60
Τελική επιφάνεια με ένα χέρι
 Έτοιμο, βιομηχανικό κονίαμα με βάση το λευκό τσιμέντο Portland υψηλής αντοχής (Ι - 52,5) ασβεστολιθικά αδρανή επιλεγμένης κοκκομετρίας, υδράσβεστο, και ειδικά πρόσθετα για τη βελτίωση της πρόσφυσης. Απαιτείται ανάμιξη μόνο με νερό. Έτσι μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος παρασκευής του υλικού και αυξάνεται η ταχύτητα εφαρμογής του υλικού.
Χρήσεις: Χρησιμοποιείται ως σοβάς μίας στρώσης σε εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες μετά τον πεταχτό σοβά υψηλής αντοχής (SV 1). Αντικαθιστά το λάσπωμα και το μάρμαρο συνδυάζοντας και τα δύο σε μία στρώση. Εφαρμόζεται όπως ο βασικός σοβάς και τρίβεται όπως το μάρμαρο. Δίνει λεία τελική επιφάνεια έτοιμη για τρίψιμο και βαφή, χάρη στη φύση και τη λεπτή κοκκομετρία του περιεχομένου ασβεστολιθικού αδρανούς υλικού (1,2 mm). Η εφαρμογή γίνεται είτε με το χέρι, με μυστρί (για μερεμέτια), είτε με πρέσες σοβατίσματος. Σε ειδικές περιπτώσεις το προϊόν μπορεί να ενισχυθεί με την προσθήκη του ενισχυτικού ακρυλικού γαλακτώματος MARMOLINE MP 20.
 
Σοβάς βασικής στρώσης SV2
Η βασική στρώση σοβά για οδηγούς και γεμίσματα
Έτοιμο βιομηχανικό κονίαμα με βάση το φαιό τσιμέντο Portland, αδρανή επιλεγμένης κοκκομετρικής διαβάθμισης από λευκό μάρμαρο Διονύσου, υδράσβεστο, και ειδικά πρόσθετα για τη βελτίωση της πρόσφυσης σε δύσκολες επιφάνειες. Απαιτείται ανάμιξη μόνο με νερό. Έτσι μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος παρασκευής του υλικού.
Χρήσεις:  Χρησιμοποιείται ως βασική στρώση σοβά (λάσπωμα ή «χοντρό») σε εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες κατά την εφαρμογή της τεχνικής των τριών στρώσεων, δημιουργώντας την κατάλληλη επίπεδη επιφάνεια πάνω στην οποία θα περαστεί ο  τελικός λευκός σοβάς (φινίρισμα μαρμάρου). Κατάλληλο και για την κατασκευή οδηγών από λάσπη. Εφαρμόζεται πάνω σε τούβλα, τσιμεντόλιθους, στοιχεία πορομπετόν, επιφάνειες σκυροδέματος (κολώνες - ταβάνια - δοκάρια κ.λπ.) πέτρα, θερμομονωτικές πλάκες και λοιπά υλικά, αφού έχει απαραίτητα προηγηθεί εφαρμογή του πεταχτού σοβά (SV 1). Σε ειδικές περιπτώσεις το προϊόν μπορεί να ενισχυθεί με την προσθήκη του ενισχυτικού ακρυλικού γαλακτώματος MARMOLINE MP 20.
 
Έτοιμο μάρμαρο SV3
Τελικό λείο φινίρισμα
• To ιδανικό κλείσιμο για κάθε οικοδομή. • Αψεγάδιαστο, λείο, λευκό, εύκολο αποτέλεσμα. Μόνο με νερό.
• Κλείνει με τον καλύτερο τρόπο ακόμη και το παραδοσιακό σοβάτισμα.
• Υλικό για όλους.
Έτοιμο βιομηχανικό κονίαμα με βάση το λευκό τσιμέντο Portland υψηλής αντοχής (Ι - 52,5) λεπτόκοκκα αδρανή από λευκό μάρμαρο Διονύσου, υδράσβεστο, και ειδικά πρόσθετα για τη βελτίωση της πρόσφυσης. Απαιτείται ανάμιξη μόνο με νερό. Έτσι μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος παρασκευής του υλικού.  
Χρήσεις: Χρησιμοποιείται κατά την εφαρμογή της τεχνικής των τριών στρώσεων, ως τελική στρώση σοβά (μάρμαρο) σε εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες οι οποίες προηγουμένως έχουν επιπεδωθεί με τον σοβά βασικής στρώσης (SV 2). Λόγω της φύσης και της λεπτής κοκκομετρίας του περιεχομένου μαρμάρου Διονύσου (< 1 mm) δίνει λευκή και λεία τελική επιφάνεια έτοιμη για τρίψιμο και βαφή. Σε ειδικές περιπτώσεις το προϊόν μπορεί να ενισχυθεί με την προσθήκη του ενισχυτικού ακρυλικού γαλακτώματος MARMOLINE MP 20.
 
 
Έγχρωμος παστώδης ρητινούχος σοβάς SVR
Ελαστική κάλυψη, διακόσμηση, αδιαβροχοποίηση
Έτοιμος προς χρήση, λευκός ή έγχρωμος ρητινούχος σοβάς σε παστώδη μορφή. Διατίθεται σε διάφορες κοκκομετρίες με ειδικά διαβαθμισμένα αδρανή άριστης ποιότητας. Ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα και την κοκκομετρία, έχουμε την διαμόρφωση λείας ή αδρής τελικής επιφάνειας.
Χρήσεις: Χρησιμοποιείται σαν τελική επικάλυψη πάνω σε θερμομονωτικές πλάκες του πιστοποιημένου συστήματος MARMOLINE MONOSIS, σε παλαιές και νέες επιφάνειες κτιρίων. Είναι ιδανικός προς χρήση σε επιφάνειες από εμφανές μπετόν, σοβά τελικής στρώσης, παλαιές βαμένες επιφάνειες, τσιμεντοσανίδες, γυψοσανίδες. Λόγω της μεγάλης ελαστικότητας που διαθέτει, γεφυρώνει τυχόν αστοχίες σε επιφάνειες τοιχοποιίας, (τριχοειδείς ρωγμές) που είναι δυνατόν να υπάρχουν σε παλαιά κτίρια και δεν επιτρέπει σε αυτές να εμφανισθούν ξανά.
 
Ρητινούχα κόλλα συγκόλλησης θερμομονωτικών πλάκών διογκωμένης & εξηλασμένης πολυστερίνης- monosis  FK201
Εγγυάται πανίσχυρες συγκολλήσεις σε κάθε υπόστρωμα
Έτοιμο ειδικό βιομηχανικό ινοπλισμένο κονίαμα τσιμεντοειδούς βάσης, ενισχυμένο με πολυμερή συστατικά με βάση το φαιό τσιμέντο Portland υψηλής αντοχής (Ι - 52,5), αδρανή επιλεγμένης κοκκομετρίας, ίνες και ειδικά πρόσθετα για ισχυρή πρόσφυση στις επιφάνειες των θερμομονωτικών πλακών.
 Χρήσεις: Χρησιμοποιείται για την συγκόλληση των θερμομονωτικών πλακών από εξηλασμένη, διογκωμένη πολυστερίνη, πετροβάμβακα, στις εξωτερικές αλλά και στις εσωτερικές επιφάνειες  κτιρίων σε επιφάνειες όπως, μπετόν, τούβλα, σοβάς, πέτρα, πορομπετόν κ.λ.π. Αποτελεί μέρος του πιστοποιημένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης (ETICS) MARMOLINE MONOSIS. Χρησιμοποιείται και σαν υλικό προετοιμασίας των θερμομονωτικών πλακών για τις επόμενες στρώσεις σοβάδων που ακολουθούν, σε συνδυασμό με το υαλόπλεγμα MARMOLINE A 3000 για την αποφυγή ρηγματώσεων.
 
Λευκό ινοπλισμένο κονίαμα για εξωτερική θερμομόνωση FK 202
Ετοιμο, λευκό, ειδικό, βιομηχανικό, τσιμεντοειδούς βάσης, ινοπλισμένο κονίαμα, με βάση το λευκό τσιμέντο Portland υψηλής αντοχής (Ι - 52,5), ενισχυμένο με πολυμερή συστατικά αδρανή επιλεγμένης κοκκομετρίας, ίνες  και ειδικά πρόσθετα για την πρόσφυση στις επιφάνειες των θερμομονωτικών πλακών.
 Χρήσεις: Χρησιμοποιείται για την επικάλυψη των θερμομονωτικών πλακών από διογκωμένη, εξηλασμένη πολυστερίνη, πετροβάμβακα, για τον οπλισμό των επιφανειών αυτών, με το πιστοποιημένο υαλόπλεγμα MARMOLINE Α 3000 σε εξωτερικές αλλά και σε εσωτερικές επιφάνειες κτιρίων. Χρησιμοποιείται επίσης και σαν κόλλα συγκόλλησης των θερμομονωτικών πλακών σε επιφάνειες όπως, μπετόν, τούβλα, σοβάς, τσιμεντόλιθοι, πορομπετόν, πέτρα κ.λ.π. σε εξωτερικές αλλά και σε εσωτερικές όψεις κτιρίων. Αποτελεί μέρος του πιστοποιημένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης (ETICS) MARMOLINE MONOSIS.
 
Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης
Το MARMOLINE MONOSIS είναι ένα πλήρες πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής μόνωσης κτιρίων (παλαιών και νέων) προσαρμοσμένο στις εξαιρετικά ιδιαίτερες Ελληνικές κλιματικές συνθήκες, δηλαδή κρύο το χειμώνα και ζέστη το καλοκαίρι. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας, η διαφορά της θερμοκρασίας (min - max) στην εξωτερική επιφάνεια του τοίχου ξεπερνά και τους 60°C με αποτέλεσμα να απαιτούνται ειδικά δομικά υλικά που να αντέχουν και να αποδίδουν σε αυτό το εύρος των θερμοκρασιών.
 
Χρήσεις Παλαιά κτίρια: Κτίρια που δεν είναι θερμομονωμένα, με συνέπεια τη σημαντική αύξηση στο κόστος θέρμανσης και ψύξης.
Νέα κτίρια: Κτίρια όπου αν κι έχει προβλεφθεί μόνωση του σκελετού και των τοίχων, η μόνωση τέτοιου τύπου δεν λειτουργεί έχοντας σαν αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες και υγροποίηση υδρατμών στην εσωτερική επιφάνεια των τοίχων.